24.04.2024

Що робити, коли загубилась дитина: поради тернопільських поліцейських

Ваша реклама

Зимові канікули — час для розваг і відвідин святкових локацій. У людних місцях батькам доволі легко втратити дітей з поля зору.

Тернопільські правоохоронці поділилися порадами, як уникнути прикрих випадків та що робити, коли така ситуація все ж виникла.

Отож як не загубити дитину в натовпі та що робити, якщо ви все ж втратили її з поля зору:

– збираючись у місця скупчення людей, старайтеся одягнути дитину у яскравий одяг; у натовпі міцно тримайте за руку;

– поясніть малюкам, що натовп не місце для ігор, тому не слід  відходити чи відбігати від батьків без попередження;

– завчасно перевірте, чи знає вона своє прізвище, адресу, номер телефону одного з батьків. Малолітнім варто покласти у кишеню записку з такими даними;

– за можливості придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором;

– обов’язково тренуйте вдома ситуації, коли дитина губиться — вона має чітко знати, як діяти, вчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася, голосно кликати на допомогу;

– якщо ви з дитиною йдете у якесь конкретне, вже відоме місце, домовтеся, де вона має вас чекати, якщо ви втратите одне одного з поля зору;

– обов’язково розповідайте дітям, що першими, до кого вони можуть звертатися про допомогу – це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми. Дитина має знати, що не можна нікуди йти з чужою людиною, що б їй не говорили й не обіцяли.

Ніколи не лякайте дитину поліцією. У дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до патрульних.

Будьте пильним, не залишайте малолітніх дітей без нагляду навіть на мить. Якщо ж трапилося так, що малюк загубився, не зволікайте, одразу повідомляйте в поліцію.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,