19.04.2024

Що роблять тернополяни та комунальники з новорічним деревом після свят

Креатор буд

Доля новорічного дерева. Після свят тернополян просять не викидати ялинки у смітники. Комунальники нагадали, куди варто подіти ялинку, щоб це було безпечно.А наші журналісти поцікавилися думкою містян, які ялинки в них цьогоріч, та куди дівають зрубані дерева. Більше про все — дізнавалася наша знімальна група.

Отож де місце ялинці після свят? Головна окраса дому зазвичай втрачає свій “товарний” вигляд за тиждень-два після нового року. Хтось виносить дерево з хати одразу, хтось чекає до весни. ТА все частіше трендовими стають такі ялинки, які після свят можна посадити назад у землю.

Якщо ви придбали зрубану ялинку, то не поспішайте її викидати до смітника, застерігають комунальники. Адже сухе дерево – легкозаймисте. І на звалищі воно буде небезпечним. Начальниця відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Оксана Лобурак просить складувати на визначених місцях або біля контейнерів. Саме з таких місць ялинки забиратимуть і вивозитимуть окремо. Вивозитимуть ялинки управителі. Їх зможуть використовувати в виробничих цілях або переробляти на щепу.

Та й ялинок на смітниках щороку меншає, кажуть комунальники. І тернополяни підтверджують – переходять на багаторічні дерева. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,