29.04.2024

Що найбільше подорожчало: ціни на олію, крупи, яйця та цукор на тернопільському ринку

Креатор буд

Останнім часом ціни на деякі продукти піднялися майже на 10 відсотків. Такі дані за період від травня 2020 до травня 2021 року оприлюднили у Державній службі статистики.

Зокрема, найбільше подорожчали олія, яйця та цукор. На місцевому ж ринку ціни різні. Наприклад, пляшка олії в середньому коштує – 47 гривень, а це на 10 гривень більше, ніж торік.

Зарплати за цінами не встигають, скаржаться тернополяни. І це підтверджують дані Державної служби статистики, бо  подорожчало майже все. Хліб – на десять відсотків, трохи більше – фрукти і крупи. Та найбільше додали в ціні яйця та цукор. Його можна купити в середньому за 26 гривень за кілограм. Яйця – 36 гривень 54 копійки за 10 штук.

Крупи порівняно з минулим роком теж виросли в ціні: кілограм гречки коштує 40 гривень, рису – 26 гривень, манка – 17 гривень. Через це кількість покупців на ринку значно зменшилася – запевнила продавчиня Ольга.

Найважче людям похилого віку, адже при мінімальній пенсії, а це трохи більше 2 тисяч, дозволити собі деякі продукти важко. Ганна Олексіївна – корінна тернополянка, прийшла за  хлібом. Вона розповіла, що найчастіше купляє його саме на ринку, а решту покупок робить у супермаркеті.

Немає одностайної думки щодо того, де варто купувати продукти: на ринку чи у супермаркеті. Проте ціни трішки різняться. Так, ми проаналізували дві найпопулярніших мережі супермаркетів у Тернополі. Цукор купити у магазині вигідніше, найнижча ціна – 12 гривень 89 копійок за кілограм, яйця теж дешевші, враховуючи знижки – 22 гривні 50 копійок за упаковку. А ось ціна на олію така сама як на ринку – від 47 гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,