19.04.2024

Ще малим хотів захищати Україну: на Козівщині попрощалися із воїном Назаром Мялікгулиєвим

Ваша реклама

Із захисником України попрощалися у Козівській громаді. Назар Мялікгулиєв – воїн, який боронив країну від російського агресора з початку війни у 2014 році, любив Україну щиро і самовіддано, Їй присвячував свої вірші.

Загинув боєць 10-ої гірсько-штурмової бригади 22 червня на східному напрямку оборони під час виконання бойового завдання.

За бажанням Назара панахиду проводив військовий капелан. У церкві відправу не проводили. Попрощалися із героєм вдома. Далі хода рушила містом, біля пам’ятника великому кобзареві дружині Назара вручили грамоту головнокомандувача збройних сил за відвагу та стійкість героя.

“Назар в моєму серці залишиться дуже чуйним, хорошим товаришем, воїном, патріотом з великої букви. Назар дуже любив Україну, він мабуть її понад усе любив. Він віддав своє життя не вагаючись. Він до останнього стояв. І сказав, що буде стояти”, — відзначив побратим Назара Володимир.

Назар мав активну життєву і політичну позицію, не боявся її висловлювати, кажуть друзі і колеги. Усе чим переймайся — виливав у вірші.

У Назара Мялікгулиєва залишилась дружина і троє діток. Під час прощання небайдужі доклались коштами, аби допомогти родині назбирати на омріяне житло, де б змогли рости діти. Щоправда… вже без батька.

На останок завершимо віршем, який присвятила воїну колега поетеса Алевтина Паламарчук, дізнавшись про його загибель. Вічна пам’ять герою, який віддав своє життя за вільну Україну.

Ти так спішив усе віддати… ,
Герою, Воїне, Солдате…
Діточкам – ласку, ніжність – дружині…
Серце у віршАх твоє б’ється й понині…
Світ – холодний, великий… й мале кошеня –
Зігрівав своїм диханням, мов немовля…
Та більше за все ти любив Батьківщину й Україну кохав…
Свою душу і тіло на вівтар їм поклав…

Вічна і світла пам’ять Герою…



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,