29.04.2024

Ще чотирьох пацієнтів доправили на Тернопільщину евакуаційним медичним потягом

Ваша реклама

Лікарі без кордонів завдяки медичному евакуаційному потягу рятують життя людей. На Тернопільський залізничний вокзал прибув вже двадцятий такий рейс. В потязі перевозять важких пацієнтів з прифронтових територій, які потребують постійного нагляду медиків. Їх переправляють не лише до Тернополя, але й до Хмельницького та Львова. А з вокзалу вже розвозять по профільних лікарнях. Як відбувається медична евакуація і скільки пацієнтів прийняла Тернопільська область дізнавалися наші журналісти.

Сьогодні “Медики без кордонів” в нашу область доправили чотирьох важких пацієнтів. Серед них людина з онкологією. Тож на свого пацієнта вже очікує бригада онкодиспансеру.

“Ми регулярно приймаємо пацієнтів з евакуаційного потяга і надаємо їм усю необхідну допомогу. Здебільшого це пацієнти середньої важкості і навіть є важкі хворі”, — пояснив лікар-анестезіолог Тернопільського обласного клінічного онкодиспансеру Ростислав Юрик.

Ще двоє пацієнти поїдуть в Кременецьку та Чортківську лікарні, і один — найважчий, залишиться в Тернополі. Ним опікуватимуться медики лікарні швидкої допомоги.

“Це пацієнти, які потребують планової допомоги, люди з різними захворюваннями, особи після травм, отриманих під час бойових дій. Днем перед приїздом отримуємо список. Відтак аналізуємо дані і залежно від патології, розподіляємо в лікувальні заклади”, — відзначив заступник директора департаменту охорони здоровя Тернопільської ОВА Вадим Кравчук.

Загалом Тернопільщина прийняла вже понад 200 хворих з прифронтових населених пунктів. Перший потяг на Тернопільщину прибув навесні.

Проект “Евакуаційний медичний потяг” започаткувала міжнародна громадська організації “Лікарі без кордонів”, сам поїзд надала “Укрзалізниця”. Потяг складається із восьми вагонів, в яких розміщенні спеціальні ліжка. Є реанімаційний вагон, розповіла заступниця координатора проєкту “Медичний евакуаційний потяг” Міжнародної організації “Лікарі без кордонів” Альбіна Жаркова. Деталі дізнавайтеся із сюжету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,