29.04.2024

Ще 16 автівок закупили коміки з “V. I. P. Тернопіль” і вже передали на фронт

Креатор буд

Продовжуємо допомагати фронту. Вже 107 автомобілів закупили та передали учасники команди “V.I.P. Тернопіль. Сьогодні передають крайню партію — 16 всепрохідних позашляховиків. Їх вдалося придбати за кошти, які відомі коміки  зібрали в турі містами Канади. 

“Зараз ми відправляємо 16 автомобілів, ще мають бути приціли і зо двадцять квадрокоптерів”, — каже керівник “V.I.P. Тернопіль” Віктор Гевко.

У Канаді  вдалося зібрати 130 тисяч доларів. Концерти проводили в одинадцяти найбільших містах. Там чимало української діаспори, тому люди активно донатили.

“Це було 11 міст. Разом з KAZKA Entertainment, канадською компанією по концертах, волонтерським центром “Другий фронт” ми організовували концерт “V.I.P. Тернопіль”, — відзначає Віктор Гевко. — Зараз готуємо таблички на кожен автомобіль, на якому буде писати “Торонто”, “Ванкувер”, “Реджайна” — ці міста, де ми були. Тобто практично з кожного міста ми купили по автомобілю. А з Торонто це буде навіть декілька автомобілів”.

Автомобілі, приціли і дрони поїдуть на різні напрямки фронту. Дехто з віпівців особисто повезе машини, а за однією з автівок вже приїхали бійці. Кажуть, це чи не найнеобхідніша річ на передовій.

“Машина — це розхідник на передку, дуже важко без неї. Коли нема машини — це трагедія. Машина постійно потрібно в роботі”, — пояснює військовослужбовець Дмитро.

Хлопці сподіваються, що автомобілі довго послужать, а за обновки дякують.

Віпівці волонтерять від початку повномасштабного вторгнення. Ще один їхній проєкт — “Кава для ЗСУ”. Щоранку відомий персонаж Володька, він же львів’янин Тарас Стадницький, виходить в ефір і закликає попити кави і перерахувати її символічну вартість на благодійність. З цих коштів теж придбали чимало автівок.

“Ми порахували, якби кожного ранку приблизно 8 тисяч українців змогли пригостити одною кавою збройні сили України, то ми за день “закривали” автомобіль” Це при тому, що вартість кави становила б 30 гривень”, — підкреслює Тарас Стадницький.

До віпівців постійно звертаються військові. В команді ці всі запити сортують, вибирають першочергові. Зараз кошти збирають на велику вантажівку для сил спеціальних операцій.

“Захисники пишуть що потрібно, скидають запити. Ми це все робимо офіційно, тому, наприклад, не можемо пригнати авто з-за кордону без заявки. Ми мусимо знати куди ця машина піде”, — додає учасниця “V.I.P. Тернопіль” Тетяна Песик.

Подібних запитів є ще чимало, але й команда “V.I.P. Тернопіль” продовжує працювати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , , , ,