25.04.2024

Сесія Тернопільської облради: депутати розглянули понад 60 питань

Ваша реклама

Понад 60 питань розглянули сьогодні депутати Тернопільської обласної ради на пленарному засіданні у середу, 17 березня.

Перш ніж перейти до порядку денного, депутати заслухали інформацію щодо епідситуації в області. Начальниця управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко повідомила, що в лікарнях Тернопільщини зараз перебуває понад 1000 пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19. З них 988 – дорослі і 20 дітей.

На засіданні депутати підтримали одразу декілька звернень до керівництва країни. Одне з яких – щодо розробки відповідної нормативної бази і системного підходу у лікуванні спінальної м’язової атрофії – СМА.

Також народні обранці звернулися до керівництва держави про невідкладне прийняття закону щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм.

Окрім того, на сесії депутати проголосували за утворення комунальних підприємств «Тернопільоблнадра» та «Тернопільоблагроліс». Головні їхні завдання – висадження нових лісів і покращення екології в області. На цьому наголосив голова облради Михайло Головко. Також депутати підтримали рішення про закладення коштів на проектну документацію відновлення роботи тернопільського летовища.

Додамо, депутати також підтримали програми розвитку охорони здоров’я, освіти, патріотичного виховання, а також допомоги учасникам війни на сході України і соціально-економічного розвитку області на 2021 рік.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,