25.04.2024

Розмальовуючи трофеї і створюючи картину, військовим допомагає тернопільська художниця Оксана Лехняк

Креатор буд

Працює над картинами та розмальовує військові трофеї. Тернопільська художниця Оксана Лехняк допомагає ЗСУ власною творчістю. Виручені за роботи гроші мисткиня спрямовує на підтримку військових. Із тернополянкою поспілкувалася наша знімальна група.

Допомагати, шукати способи і бути корисною нашим військовим. Саме такою бачить боротьбу українців в тилу Оксана Лехняк. Дівчина малює картини, і віддає свої роботи на аукціони. Таким чином збирають кошти на потреби військових.

З початком повномасштабного вторгнення Оксана волонтерила у штабі “Правого сектору”. Каже, до малювання не було снаги. А згодом таки відчула, що може доєднатися і допомагати військовим своєю творчістю. Тематика її робіт відповідає сьогоденню.

Кількість робіт, зроблених за останній рік вже могла б сформувати  виставку, каже Оксана. Втім картини і військові трофеї, які вона розмальовує, розійшлися по всій Європі і, навіть, в Америці. Натомість – військові отримали автівки, дрони, аптечки.

Звичайно, хочеться малювати приємні сюжети, ділиться художниця. Але це вже після перемоги. Та й саму перемогу, якщо б намалювати, дівчина не зобразила б у яскравих барвах.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,