25.04.2024

Розбиті дороги у Зборівській громаді: хто має ремонтувати і чому на питання місцевих немає відповідей

Креатор буд

Дорогу у селах Ярчовецької сільської ради роками ніхто не ремонтував. Люди викликали знімальну групу, аби розповісти про наболілу проблему.

Як розповів житель села Волосівка Сергій Волошин, дорогу лише підсипають, а капітального ремонту вона не бачила близько 20 років. Зараз люди зібрали підписи, проте так і не знають чи це дасть результат.

Основна дорога в село настільки розбита, що водії, дбаючи про машини знайшли шлях для об’їзду – бетонну трубу під залізничною колією. Проте, згідно з інформацією Регіональної філії “Львівської залізниці” проїзд цим шляхом заборонений.

Людей турбують не лише розбиті дороги. За словами місцевих, тополі біля в’їзду в село – аварійні. Вони розповіли, що від сильного вітру чи дощів дерева просто падають.

Жителі села вже звернулись до Державної екологічної інспекції, проте там відповіли – вирішення цих питань – поза їхньою компетенцією. Тож куди звертатись далі – люди не знають.

Тим часом Надія Горпинюк скаржиться на те, що у селі немає фельдшерки, а поїхати у Тернопіль стало проблематично. Люди залишились без меддопомоги.

Говорили і про ще одну проблему – сміттєзвалище. Досі офіційного для місцевих не організували, тож куди викидати сміття – питання відкрите.

Щоб отримати відповіді на питання мешканців йдемо до старости Ярчовецької сільської ради. Пані Люба зазначила, про проблеми людей знає, проте поки нічого вирішити не може. За її словами, дорога до траси, вимагає капітального ремонту, але, на жаль,  немає юридичних осіб надати дієву допомогу.

Як пояснив заступник Зборівського міського голови Василь Пихальський, ця дорога знаходиться на балансі УКБ, які є розпорядниками даних доріг. На початку року відбувся тендер на утримання доріг по Зборівському району, в тому числі по дорозі, про яку йдеться.

У свою чергу в управлінні капітального будівництва ОДА від коментарів відмовились. 

Немає відповіді і стосовно небезпечних дерев, про які говорять жителі, хоч це питання піднімалось ще минулого року.
Стосовно ж організованого вивозу сміття, то Василь Пихальський заначив, що на це немає грошей. Адже необхідно придбати відповідну техніку.

Проте мешканці сіл, які до нас звернулись, не розуміють, чому у громади немає грошей і на що їх витрачають. Питання залишається відкритим.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,