29.03.2024

росіянина, який збирав інформацію для ворога, затримали у Тернополі

Ваша реклама

Фото з мережі Інтернет

Поселився напередодні повномасштабної агресії росії та планував надавати відео ворогу. У Тернополі фахівці СБУ викрили іноземця, який хотів збирати інформацію про місцеві об’єкти критичної інфраструктури. Згодом чоловік мав надати відео окупантам.

Іноземець поселився у Тернополі під виглядом пересічного мігранта, намагаючись не привертати до себе уваги містян. Під час піших прогулянок він розробляв маршрути, які б надавали йому можливість здійснювати приховану відеозйомку важливих транспортних вузлів. Відзняті відеоматеріали росіянин планував передавати через мережу Інтернет своїм зв’язковим у РФ.

Оперативники спецслужби своєчасно викрили наміри росіянина та запобігли його можливим спробам здобути розвіддані для ворожої розвідки. Також співробітники СБУ встановили, що зловмисник після прибуття в Україну регулярно телефонував громадянам країни-агресорки, яких підозрюють у співпраці з ворожими спецслужбами.

Зважаючи на відмову росіянина від реалізації своїх намірів, а також добровільну передачу СБУ важливих даних щодо офіцерів ворожої спецслужби, фахівці Служби безпеки ухвалили рішення про його примусове видворення з України та заборону в’їзду до нашої держави.

 

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,