24.04.2024

Росія готує напад? Що кажуть тернопільські військові про загострення на Донбасі

Ваша реклама

На кордоні між Україною і Росією за останній місяць різко росте кількість техніки. У соцмережах вже не один тиждень з’являються відео, на яких видно, що сторона ворога направляє війська на Донбас. Збільшують кількість снайперських пар, підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами та посилено проводять тренування особового складу.

Учасник бойових дій на Сході Сергій Лучкін зазначив, що на Донбас і Луганщину доставили чимало боєприпасів та техніки, на кородоні з Росією збільшується кількість їхніх людей.

Також російсько-окупаційні війська готові до залучення артилерії. За словами добровольця, учасника бойових дій Назара Сарабуна, за останній місяць кількість обстрілів зі сторони ворога зросла. А разом із ними, нажаль, кількість поранених та загиблих українських військових.
Українські військові готові реагувати на загострення ситуації уздовж всього українсько-російського кордону. Хоча кожен сподівається, що ворог одумається, і ситуація не загострюватиметься.
За даними українського Генерального штабу, вздовж українського кордону станом на 30 березня було 28 батальйонно-тактичних груп Збройних сил Росії. Під виглядом навчань «Захід-2021» та загальної підготовки до них, вороги здійснюють поступове нарощення військ поблизу кордонів України на півночі, сході та на півдні. А саме у Брянській, Воронезькій областях та в Криму.

Доброволець, учасник бойових дій Дмитро Гайдуцький також додав, що нашим військовим не дозволяють наразі вести розвідку, що відповідно, має негативні наслідки, адже невідомо де знаходиться ворожа армія.
Військові ж просять не панікувати та зберігати спокій. Дуже важливо зараз – не висвітлювати у соцмережах та у ЗМІ інформацію де знаходяться військові позиції.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,