28.04.2024

Роми обікрали пенсіонерів на Гусятинщині

Креатор буд

З будинку мешканців одного із сіл Гусятинського району вкрали 7 тисяч євро та 10 тисяч гривень та ювелірні вироби. Потерпілі – подружжя пенсіонерів, обом по 90 років.

Повідомлення про злочин надійшло до співробітників Гусятинського відділення поліції від онука потерпілих. Пенсіонери розповіли, що до них на подвір’я зайшли жінки, які запропонували купити годинники. Допоки двоє візитерок відволікали увагу господарів, їхня спільниця зайшла до незачиненого будинку та викрала гроші.

Крадіжку розкрили співробітники місцевого відділення поліції спільно з оперативниками обласного управління карного розшуку.

Працівники поліції провели першочергові слідчо-оперативні заходи. Місцеві жителі бачили незнайомих жінок ромської національності, які їздили селом на автомобілі з іноземною реєстрацією. Поліцейські передали орієнтування на транспортний засіб усім постам, і вже за годину автівку з лиходійками зупинили у Підволочиському районі.

Усі троє зловмисниць зареєстровані у Вінницькій області. В однієї з них вилучили гроші. Жінку затримали. Її спільниці також дають свідчення поліцейським.

За даним фактом в поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 ККУ – крадіжка, вчинена у великих розмірах. За злочин жінкам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,