16.04.2024

Родичі загиблих воїнів з Тернопільщини приїхали на прощу і створили Алею пам’яті

Ваша реклама

Молилися за полеглих синів і доньок. У Зарваниці організували прощу матерів загиблих військових. Присутні долучились до богослужіння й молебню. Потім посадили дубову Алею пам’яті.

Присутніх під час спільної молитви об’єднала втрата рідної людини на війні. Загалом Прощу матерів загиблих військових організовують вже вдруге. Присутні взяли участь у Божественній Літургії, посвяченні води та молебні.

“Ваші сини, ваші чоловіки сьогодні були з нами тут, молились. Вони бачили вас. Вони вдячні, що ви молитесь за них”, — наголосив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ владика Василій Семенюк.

Згодом матері та родичі загиблих воїнів висадили дуби на новоствореній Алеї пам’яті у Зарваниці. Усього посадили 200 саджанців.

“Величезна подяка лісникам, які підготували ці дуби і ділянку. Дуби будуть рости 80 років. І ми маємо точно знати, що ці люди будуть у нашій пам’яті ці роки”, — відзначив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Батьки загиблих кажуть, приємно, що їх не забувають та підтримують у цей важкий час.

Світлана Гнатишин приїхала на прощу у Зарваницю з Козови. Жінка згадує та молиться за сина, який загинув на Херсонщині. Він був медиком у 24 бригаді. Більше — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,