25.04.2024

Різдвяні прикраси, які валяли тернопільські студенти-медики, продадуть за кордоном задля допомоги ЗСУ

Креатор буд

Різдвяні кульки для “Бандерольки перемоги”. До майстеркласу із валяння новорічних прикрас долучилися студенти Тернопільського національного медичного університету. 22 учасники у підсумку створили 22 такі прикраси. Їх продадуть у Великобританії, аби допомогти ЗСУ.

Енес Бахадір і Соломія Сампара не лише долучились до майстеркласу, а і стали співорганізаторами заходу. Вони зробили оголошення двома мовами, завдяки чому участь взяло більше учасників.

Створені кульки стануть частиною “Бандерольки перемоги”, яка поїде до Англії. Це ініціатива благодійного фонду “Промінь сонця”, до якої долучаються вмільці з усіх куточків нашої країни. Їхні рукотвори надсилають за кордон, де продають на  доброчинних ярмарках, а виторг спрямовують на потреби наших захисників.

В Англії різдвяні прикраси будуть продавати на ярмарках, а виручені кошти передадуть волонтерам у Тернопіль. Окрім дитячих виробів до “Бандерольки поклали” і творчі роботи матусь, які виховують діток із інвалідністю. Виручені кошти від продажу саме їхніх прикрас віддадуть їм, а також матерям діток-переселенців.

Майстерклас для студентів проводили у студії “Дивотворчики”. Її маленькі вихованці також долучилися до наповнення “Бандерольки перемоги”, розповіла керівниця студії Ольга Щедріна.

Подробиці дивіться у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,