25.04.2024

Бандеролька перемоги: рукотворні вироби із Тернополя передадуть до Англії, аби продати і допомогти армії

Ваша реклама

Вже другу бандерольку перемоги формують у Тернополі. Рукотворні речі з посилки продаватимуть за кордоном на ярмарках на підтримку України.

Перший такий пакунок з Тернополя поїхав до англійського міста Грейсхот. Там перебувають біженці з Ірпеня, які на доброчинних заходах продають вироби українських майстринь. Свого часу родині надавали тимчасовий прихисток у файному місті, каже голова правління благодійного фонду “Промінь сонця” Олена Мудра.

Отож тут, у Тернополі, представники благодійного фонду збирають різні цікаві речі, які поїдуть за кордон і будуть продані. Серед них — кухонні дощечки, розписані майстринею зі Слов’янська. Тетяна Феофанова спеціалізується на розписі кераміки, але цього разу вирішила спробувати щось нове.

В майбутньому у фонді планують провести майстер-клас від майстрині, аби всі охочі могли долучитися до благодійної справи, і заразом творчо провести час.

Що ж до “бандерольки Перемоги”, до неї поклали також чимало речей, які виробляють творчі люди, які переїхали на Тернопілля через війну. Тут ляльки мотанки, більші і менші, пряники, панянки, яких надав Туристично-інформаційний центр, каже Олена Мудра. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,