28.04.2024

Рідні військового Андрія Мозіля досі не вірять, що боєць повернувся в Тернопіль у домовині

Креатор буд

Він пішов воювати добровольцем, бо хотів, щоб українці здолали ворога. У Тернополі попрощалися з військовим Андрієм Мозілем. Спогади про щирого, товариського та відважного захисника — читайте.

“Я йду захищати вас, для того, щоб ви тут жили”. Це востаннє чули від Андрія його друзі у цивільному житті. Це за сьогодні дякували військовому. У Тернополі сьогодні прощалися із захисником України — Андрієм Мозілем. Загинув боєць 10 квітня на Донечинні. Йому було лише 30 років.

Рідним Андрія важко даються слова, адже досі не можуть усвідомити, що близька людина повернулась із фронту в домовині.

Своє дитинство Андрій провів у Байківцях. Вже як подорослішав, то навчався у школі №19, пізніше в училищі. На хліб заробляв тим, що робив ремонти, розповідає дядько військового. Та коли розпочалось повномасштабне вторгнення – добровільно відправився на фронт.

Але створити сім’ю так і не встиг. У Андрія була велика родина — батьки, старша сестра та молодший брат. А ще військовий мав чимало друзів, які сьогодні також прийшли подякувати бійцю за захист. Серед них Інна Стасишин. Жінка розповідає, із Андрієм дружила 9 років. Був щирим, добрим, веселим, життєрадісним.

Поховали Андрія Мозіля у Байківцях, де пройшли його дитячі роки. Щирі співчуття рідним та близьким героя. Вічна пам’ять.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,