23.04.2024

Ревізія дитячих таборів: які порушення комісія зафіксувала в оздоровчому комплексі “Лісовий”

Ваша реклама

Оздоровчий табір “Лісовий” у селі Скоморохи, що на Бучаччині щоліта запрошує маленьких відвідувачів. Про дотриманння карантинних та санітарних норм дізнавалась знімальна група Тернопіль1 разом із експертною комісією.

Їдальня там чимала, багато столів, за якими повинні вміститись 400 дітей та їхні вихователі. Кухня складається із цехів, кожен із яких має своє призначення. В одному чистять овочі, в іншому займаються заготівлею м’яса, у третьому – зберігають крупи. І таких відділів на кухні більше 5-ти. Техніка тут – старого зразка. Проте усі засоби справні – запевнила адміністрація закладу.

На території оздоровчого комплексу – три спальні корпуси. Кожен має два поверхи та кімнати різних комплектацій – дво, три та чотиримісні. Меблі у більшості кімнат нові, проте деякі матраци вже знищені. Їх, до початку сезону повинні замінити, пообіцяло керівництво.

Також у кожній спальні є балкон, окремі ванні кімнати, у деяких – є навіть холодильник. У корпусах зроблені ремонти, проте журналісти помітили у коридорі на стінах плісняву.

Загальна площа табору становить більше ніж 8,5 гектарів. Тут футбольні поля,  дитячі гойдалки, став, у якому діти купатимуться. Проте у спеціально відведеному місці, наголосила дирекція. Також є приміщення із накриттям для настільних ігор.

Інспектори  держпродпоживслужби та держпраці, перш за все звертали увагу, чи заклад відповідає нормативним документам.

Як зазначила головна спеціалістка відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів ГУ Держспоживслужби в Тернопільській області Марії Дручковської на сьогоднішній день заклад ще не готовий. Тривають підготовчі процеси, не набраний штат, працівники не пройшли медогляд. Не проведено роботи деритазаційні, дезинфікаційні, вода не прохлорована.

Взяти до уваги всі зауваження та виправити недоліки. На це керівництво табору має менше місяця. Адже вже 10 червня планують приймати перших відвідувачів. Та найголовніше, під час кожного заїзду повинні дотримуватись карантинних правил: не менше 6 квадратних метрів на одну людину, а заповненість табору – лише на половину. Про це розповів директор оздоровчого комплексу «Лісовий»» Іван Кіндрат.

Такі перевірки, які провели у таборі “Лісовий” – регулярні. Все для того, аби відпочинок дітей, був комфортним та найголовніше – безпечним. Загалом же на території нашої області є 10 літніх таборів, в яких оздоровлються діти Тернопільщини.  За словами начальника управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Андрія Човгана їх вже проінспектували.

У конкретному  таборі “Лісовий”, за умови, що епідситуація дозволить, а всі недоліки виправлять – планують 3 заїзди, кожен з яких триває 21 день.  Вартість путівки у таборі Лісовий – від 420 до 500 грн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,