08.05.2024

Рештки під парканом: скелети часів другої світової війни викопали у Великих Гаях

Креатор буд

Скелети чотирьох людей виявила на своєму подвір’ї 5-го липня жителька села Великі Гаї Марія Верхоланцева. Вона розповіла, біля дому роблять паркан, і коли почали зачищати землю під фундамент, майстер наткнувся на несподівану знахідку.

Почали викопувати кістки. І тоді зателефонували до поліції. За словами пані Марії, правоохоронці до ночі відкопували рештки людей і наразі забрали їх для експертизи.

Як повідомили у поліції, за попередньою інформацією, чотири скелета лежали у землі з часів Другої Світової війни. У могилі знайшли ґудзики з офіцерської німецької форми.

Наразі правоохоронці вирішують питання про порушення кримінального провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ – умисне вбивство. Та спершу фахівці мають підтвердити, що рештки, виявлені у Великих Гаях – людські. Далі – тест ДНК.

У Великогаївській громаді зазначили, із такою ситуацією ще не стикалися, тому вивчають закони – як діяти. На цьому наголосив Великогаївський сільський голова Олег Кохман. За його словами, попередньо, поховання здійснять у селі.

На місці ж, де знайшли скелети, продовжують зводити паркан. Марія Верхоланцева зауважила, добре, що рештки тіл вдалося виявити. Тепер, навіть через багато років, їх зможуть правильно поховати.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,