26.04.2024

Реальні історії жертв домашнього насильства: у Тернополі презентували фільм “Розірви коло”

Креатор буд

Фільм про жінок, які не злякалися розповісти на всю країну про свою проблему. У Тернополі презентували стрічку «Розірви коло». Це історія Олександри Лебединської та Іви Стішун. Обидві жінки є жертвами домашнього насильства.

Одна з жінок стала жертвою насилля в дитинстві, а інша вже під час подружнього життя. Прем’єрний ж показ стрічки у Тернополі відбувся в кінотеатрі «Злата». Сюди прийшло чимало охочих почути історії жінок, яких не зламали складні життєві обставини.

«Режисеркою фільму є молода українська режисерка Єлиавета Сміт. Фільм присвячений всеукраїнській акції «Розірви коло». Він має дати поштовх жінкам, які опинилися в таких ситуаціях, найти вихід», — відзначила завідувачка сектору у справах сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей ТМР Ірина Гірняк.

Презентація фільму відбулася в рамках всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». Експерти кажуть, говорять відкрито про цю проблему одиниці. А десятки тисяч людей продовжують залишатися сам-на-сам з психологічним, економічним та фізичним тиском.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,