18.04.2024

Проявляли патріотизм та вчились воювати: у Борсуківській ОТГ провели військово-патріотичний вишкіл

Креатор буд

Стройова і тактична підготовка, смуга перешкод, збирання та розбирання автомата. Ці найважливіші навики днями у Борсуківській громаді засвоїли 120 дітей. Тут для них організували військово-патріотичний вишкіл «Сокіл-Джура».

Як розповів наказний отаман Тернопільського крайового коша Володимир Мосейко, торік через коронавірус не вдалось провести вишкіл, тому цього року діти та організатори радіють такій можливості. Обласний етап запланований на 13-14 червня у Бережанах.
Розпочались змагання традиційно із гімну. Потім – перші завдання. Спочатку – евакуація потерпілого. Також – смуга перешкод, яку максимально адаптували до віку учасників. Серед завдань: подолання заболоченої місцевості по жердинах, маятник, рух по–пластунськи через коридор з обмеженою висотою та метання умовної гранати.

Попри труднощі усі діти із задоволенням долали перешкоди та підтримували один одного. На кожному етапі судді слідкували, аби учасники дотримувались інструкцій та технічно-правильно виконували завдання.

Не тільки змагались, а ще й отримали знання про те, як правильно поводити себе на полі бою. А ще ознайомилися з умовами розміщення та екіпіруванням військовослужбовців, зразками військової техніки, стрілецької зброї та боєприпасів.
Зазначимо, такі військово-патріотичні змагання відбуваються щороку на всій території України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,