23.04.2024

Прокурор Тернопільщини розповів про розслідування резонансних злочинів

Креатор буд

Від початку року за процесуального керівництва прокуратури області оголосили про підозри 6-м працівникам поліції, які перевищили службові повноваження. Про результати роботи звітував прокурор Тернопільської області – Петро Бойко.

Прокурор Тернопільщини зазначив, що є ряд випадків, коли до вчинення злочинів були причетні правоохоронці. Йдеться про резонансні злочини та результати їхнього розслідування.

До прикладу, про справу, пов’язану із забудовою прибережної території Тернопільського ставу. Петро Бойко каже, що були призначені відповідні експертизи і у наявній інформації вже вбачається ряд порушень з нашої точки зору.

На вулиці Урожайній, вздовж берега, звели будинки окремі тернополяни. Але відповідно до документів, їх оформили як звичайні паркування для човнів – елінги. Прокуратура вбачає у цьому порушення і вже звернулася до суду.

Серед вагомих справ – і вирубка лісів. За 6 місяців до суду скерували 28 обвинувальних актів. Йдеться, зокрема, і про кримінальне провадження щодо порубок у парку “Загребелля”. Зараз проводять інженерно-технічну експертизу. Після цього, можна буде говорити про результати кримінального провадження, зауважив прокурор.

Серед пріоритетів роботи відомства, зазначає Петро Бойко, і боротьба з корупцією. Зокрема, я ряд посадових осіб, які притягнуті до відповідальності: сільські голови, посадовці фондів соціального страхування, поліцейські та працівники виконавчої служби. Прокурор наголосив, що хотілося б більше бачити співпрацю з суспільством у цьому напрямку.

Адже наразі, зауважує Петро Бойко, у людей немає переконання, що треба заявляти у правоохоронні органи, коли у тебе щось вимагають. Тому закликав краян, почати боротьбу із корупцією із себе. Не давати хабарів, якщо вимагають, і не намагатися когось підкупити, адже це теж кримінальний злочин.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,