25.04.2024

Професійне свято відзначили працівники сфери туризму у Тернополі

Креатор буд

Туризм. Сьогодні у світі відзначають День туризму. Аби відзначити професійне свято, представники цієї сфери зібралися в Українському Домі “Перемога”. Фахівців туристичної галузі відзначили подяками.

Директорка Туристично-інформаційного центру Тернополя Ірина Потішна підкреслила, що під час війни фахівцям туристичної сфери доводиться нелегко.

“Кожного разу туризму доводиться підлаштовуватися під ті вимоги часу, які нам диктує життя. Коли почався ковід, туризму практично не було. Де-не-де індивідуали намагалися відвідувати, якісь заход з екскурсоводом на великих дистанція, в масках. Зараз в нас військовий час, тому також важко. Акцент у нашій сфері наразі роблять на захід країни”, — відзначила пані Ірина.

До початку пандемії коронавірусу у Тернопіль приїждали близько 1 мільйона туристів на рік. Усі вони захоплювались місцевими ландшафтами, історичними будівлями, ну і звісно ж, головною родзинкою міста – ставом. Мають свої цікавинки і села. Та в час війни багато регіонів західної України відкрились по-новому. Щодня вони приймають великий потік переселенців, діляться своєю історією, культурними надбаннями, а головне дають прихисток.

“З початком вторгнення замість українських і іноземних туристів ми отримали десятки тисяч внутрішньо переміщених осіб, людей, які втікали від бомбардувань, від смерті, від війни. Туристичний бізнес, напевно, перестав існувати та перепрофілювався. Наші готелі і хостели зараз стали закладами, які приймають людей, які втратили домівки. Наші заклади харчування стали, тими, хто харчують біженців та військових”, — заявив під час урочистостей міський голова Тернополя Сергій Надал.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,