02.05.2024

Про зміну дати святкування Дня міста думають у Тернополі

Креатор буд

Про зміщення дати Дня міста думають у Тернополі. Зміни, кажуть у міськраді, диктує новий церковний календар. Тож свято логічно буде відзначати не 28 серпня, а 15-го. І вже створили опитування для врахування думки тернополян, яке діятиме до 14 вересня. Наші журналісти вийшли на вулиці, аби дізнатися, чи готові люди відмовитись від традиційної дати.

«Жителям нашої громади запропонували долучитися до опитування і висловити свою думку, щодо перенесення святкування дня міста з 28 серпня на 15 серпня, у відповідності до того, як змінюється календар. Опитування триватиме сім днів, до 14 вересня включно. Далі депутати Тернопільської міськради ухвалюватимуть відповідні рішення», — пояснює начальниця управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

Наші журналісти вийшли на вулиці міста, аби дізнатися думки жителів. Більшість тернополян таку ініціативу підтримують. Кажуть, до дати звикнуть швидко й проблеми у цьому не бачать. Наголошують, лиш на одному – щоб гарно відсвяткувати в країні має бути мир.

Підтримують люди зміну дати і тому, що намагаються йти в ногу з реформами. Хоча й зауважують, важливішим для них є дещо інше. Та все ж не всі вірять, що такі зміни на краще. Діляться, що у період війни є проблеми важливіші. Водночас деякі містяни заявляють й про те, що свято слід перенести на 15 квітня. Адже саме цей день вважають історичною датою заснування Тернополя – перша письмова згадка.

Наші журналісти проводили й опитування серед своїх читачів у Телеграмі каналі. Так, більшість підтримує святкування Дня міста традиційно 28 серпня – 55%. А у міській раді додають, святкувати День міста наступного року будуть враховуючи ситуацію у країні, так за потреби, лише офіційні заходи, без гучної музики, масових скупчень і помпезних святкувань. Як і цьогоріч.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,