27.04.2024

Про нові тарифи на опалення та гарячу воду: реакція тернополян та пояснення “Тернопільміськтеплокомуненерго”

Креатор буд

Ще кілька сотень у платіжках. Тернополяни обурюються в соцмережах, ставлять безліч питань владі і обслуговуючим підприємствам, намагаються з’ясувати чому ж в січні повинні платити додатково за так звану «зайву воду», яка надходить в будинок, і тепло, яке гріє підвали і загальні коридори. Найбільше такі нововведення вдарили по кишені власників індивідуального опалення.

Тернополянка Людмила Лукіян проживає на вулиці Чорновола. Цього місяця жінка отримала платіжку і + 672 гривні від «Тернопільтеплокомуненерго». Людмила каже, послугами компанії не користується, бо має індивідуальне опалення. А тепер виявилося, що має платити за обігрів місць загального користування. У соцмережах люди діляться своїми думками, адже не очікували таких цифр.

Експерти ж кажуть, суми різні, все залежить від площі і кількості стояків. Відповідно до змін в законі – платити будуть мешканці і з індивідуальнім, і з централізованим опаленням. У «Тернопільмісьтеплокомуненерго» пояснили, що оплату за тепло в цілому будинку нараховують через зміни до закону України «про житлово-комунальні послуги». Тобто такі платіжки отримали жителі всіх областей. За якою формулою рахують платіжки і що можна зробити, аби не платити – відповіді у відео.

Нагадаємо, тарифи на воду та тепло нещодавно зазнали змін.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,