25.04.2024

Про маніпуляції на ворожому телебаченні розповіла тернополянка, яка працювала на каналі “росія 1”

Ваша реклама

Вона знає як функціонує машина пропаганди рф. Вікторія працювала на телеканалі “росія 1” і бачила до яких маніпуляцій вдаються на ворожому телебаченні. Згодом дівчина зустріла чоловіка з України і переїхала на його батьківщину. Після повномасштабного вторгнення родина переїхала до Тернополя. Свою історію розповіла нашим журналістам.

Вікторія народилась і виросла в росії. Там навчалася, і свого часу влаштувалася  на один із найбільших каналів держави-агресора. Пропагандистський. Дівчина пропрацювала на “Росія 1” випусковим редактором два роки. Після цього назавжди закрила для себе дорогу на телебачення.

“Дивно, може я така наївна була, коли прийшла туди працювати. Я сподівалась, що це буде практика на телеканалі, щоб розповідати правду, робити сюжети, які могли б змінювати життя, а зустрілася з тим, що для всі це нормальна справа все перекручувати”, — каже Вікторія.

Вікторія пригадує як вперше стикнулась із явним підтасуванням фактів. Це було в день так званого референдуму у Криму на початку 2014 року.

“Після референдуму мала бути якась програма “Крим перлина росії“. Але вона була створена за два роки до цього. Я дивилась і не могла зрозуміти, як ми можемо запустити цю програму, якщо ми не знаємо результатів. Мені сказали: “Не задавай дурних питань”.

Особливу увагу приділяли на телеканалі постаті путіна, відео з його зображенням мало бути без зайвої реклами і якихось технічних погрішностей, згадує дівчина. Інакше – прощавай значна частина зарплати. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,