27.04.2024

Про історію по-сучасному та цікаво: тернополяни долучились до Молодіжного форуму

Ваша реклама

Історію можна подавати  оригінально та цікаво. В цьому на практиці пересвідчились учасники ІІ Молодіжного історичного форуму. Захід відбувся у Центрі науки Тернополя. А долучились – 20 учасників.

Як зазначили організатори, охочих долучитись було чимало та обрали лише 20, щоб дотримуватись карантинних обмежень. Відбувався II Молодіжний історичний форум у два етапи. Перший з них теоретичний – провідні спеціалісти у галузі історії і політики провели лекції. Під час цього обговорили російсько-українську війну, Революцію Гідності та проблеми неправильної інтерпретації історичних фактів.

Головний спеціаліст відділу молодіжної політики ТМР Ярослав Жданович зазначив, що під час другого етапу розбирали фейки на прикладах.

Тема цьогорічного форуму: Історія мертва. Це ми її вбили. Таким гаслом організатори дійства вирішили зацікавити людей. А під поняттям “мертвої історії”, мали на увазі фальсифікацію історичних даних. Зокрема, значну частину правдивої історії України, яку переписали у радянські часи.

Також, в рамках заходу презентували добірку праць Степана Бандери “Перспективи української революції”. Її удосконалили, адже вперше книгу видали у 1978 у Мюнхені. Як зазначили її видавці, книга допоможе пізнати краще Бандеру та його погляди.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,