19.04.2024

Представники країн “Великої сімки” відвідали ЗУНУ

Креатор буд

Посли країн Великої Сімки в Україні та представники дипломатичного корпусу зустрілися зі студентами Західноукраїнського національного університету. Говорили про розвиток вищої освіти, війну на сході та підтримку нашої державі з боку країн Європи.

Ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий відзначив, такі розмови – нагода для студентів познайомитися із одними з найвпливовіших політиків світового рівня, а також презентувати свій заклад таким поважним гостям.

За словами ректора, у 2020 році Західноукраїнського університету посів 13 місце в рейтингу «ТОП-200 університетів України. Він займає 6 місце в рейтингу серед 314 українських закладів вищої освіти.

У рамках зустрічі студенти мали нагоду поспілкуватися з дипломатами, а також поставити важливі та актуальні запитання. Додамо, представники G7 вперше відвідали Тернопіль.

Голова делегації ЄС в Україні Матті Маасікас відзначив, що посли та дипломати хочуть привернути увагу Європи до проблем Криму та Донбасу. Вони планують створити міжнародний проєкт, в рамках якого будуть розповідати не лише політикам, а й пересічним жителям різних країн про проблеми цих регіонів.

Із молоддю представники дипломатичного корпусу обговорили й шляхи подолання глобальних проблем сьогодення. Світова криза, пандемія та її вплив на життя мільйонів людей, а також яку політику впроваджують уряди інших держав задля вирішення цих питань.

Надзвичайний та повноважний посол Канади в Україні Лариса Ґаладза заявила, що всі спільно мають працювати задля знищення корупції.

Навчання, яке не лише дає якісні знання, а й відкриває нові горизонти. У ЗУНУ кажуть, докладають максимум зусиль, аби студенти мали нагоду переймати досвід у провідних світових експертів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,