02.05.2024

Потребуючих запрошують в “Банк одягу” від Червоного Хреста у Тернополі

Креатор буд

Одяг та взуття, а ще білизна та дитячі речі — безкоштовно для переселенців. У Тернополі знову запрацював Банк одягу від міського товариства Червоного хреста. Благодійники оновили асортимент, а іноземні благодійні фонди прислали чимало нових речей для українців, які перебувають у біді.

Взяти одяг можна безкоштовно, а для цього лише необхідно принести з собою документи, які посвідчують статус людини. Окрім того, в “Банку одягу” можна також отримати в оренду милиці чи колісні візочки для потребуючих.

Банк одягу при міській організації товариства Червоного Хреста діє з перших місяців війни. Розташований він на території міської інфекційної лікарні на вулиці Шпитальній. З нового року приміщення оновили, поставили стелажі, щоб людям було зручніше вибирати речі. Зараз з одягу мають дитячі і дорослі куртки, пальта, взуття, теплі светри, штани, постільну білизну, каже голова Тернопільської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Лех.

У Червоному хресті розповідають, що практично щодня приймають по 250 людей.

Наталя Кривуля 7 місяців прожила під окупацією в Куп’янську Харківської області. Жінка розповідає, що вирішила виїхати, коли її дім вщент розбомбили. До сестри Наталя приїхала лише з двома сумками. Зі сльозами на очах жінка розповідає, що найсильніше сумує за молодшим сином. Він від початку повномасштабної війни пішов у військо, а згодом загинув під Северодонецьком. Зараз жінка прийшла у “Банк одягу”, щоб знайти собі кілька теплих речей. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , , ,