30.04.2024

Понад 30 сортів квітів вирощує 76-річна тернополянка Марія Дзюбак

Креатор буд

Барвисте розмаїття біля багатоповерхівки. Більше 30 сортів квітів вирощує тернополянка Марія Дзюбак. Жінка має власні секрети догляду за клумбою. Досвідом поділилася з журналістами.

Кожен свій день мешканка будинку на проспекті Степана Бандери розпочинає з догляду за улюбленими квітами. Тут Марія Дзюбак живе вже 54 роки. Щодня бере сапу в руки і приступає до роботи з рослинами. І так вже 10 років поспіль. Жінці 76 років. І ці клумби – її найбільше захоплення.

Каже, колись рослини були під загрозою, але садівниця пересадила кожну і почала доглядати. Окрім клумби, заклала навіть невеликий фруктовий садок. Його щороку оновлює, а саджанці квітів і дерев пані Марія привозить з лісу, або отримує від рідних та знайомих.

Час проведений на цій клумбі, пораючись у землі — улюблений, каже пані Марія. Зізнається, що іноді працює тут босоніж. І має примовку: “Земелько, допоможи і прийми”, після цих слів все миттєво виростає та тішить її. Серед усіх квітів жінка улюбленої не виділяє. За кожну рослинку переживає, піклується та ретельно доглядає. А в саду на згадку про себе пані Марія посадила деревце.

Різноманіття рослин тут вражає, загалом на клумбі є понад 30 видів різних квітів: іриси, півонії, флокси, традесканції, морозники, первоцвіти або примули, гібіскуси, лілія біла та тиграва, чорнобривці, майори, а також три види ромашок: білі, голубі та жовті.

А з якої рослини розпочалося створення квіткової клумби — дізнавайтеся у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,