03.05.2024

Понад 200 людей стали жертвами афери через бажання дешево відпочити у Греції

Креатор буд

Відпочинок у Греції на дуже вигідних умовах. Правоохоронці викрили шахрайку з Франківщини, яка обдурила понад 200 людей з різних міст України. Жінка обіцяла туристам дешеві путівки та вигідний відпочинок у сонячній Греції в п’ятизірковому готелі.

Про це інформують у головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області.

Оголошення про тур шахрайка розмістила в мережі інтернет. Путівка вартувала 340 Євро. У цю суму начебто входило дев’ять ночей на курорті, дворазове харчування, страховка та доїзд комфортабельним автобусом. Вона запевнила усіх клієнтів, серед яких було понад 100 дітей, у тому, що Львівська туристична фірма, з якою вона співпрацює, уже забронювала номери.

Три автобуси на Грецію вирушали з Тернополя, а ще один із Борщова. Коли туристи приїхали у зазначений готель, то з’ясувалося, що бронь готель скасував, оскільки жодної проплати за відпочинок ніхто не вніс.

За першу ніч люди оплатили самостійно – номер вартував від 140 євро. Наступного дня вони вже мали з’їжджати, але у справу втрутилися представники посольства та правоохоронні органи.

Львівська фірма, з якою начебто співпрацювала “бізнесменша”, все-таки виділила 5,5 мільйонів гривень і з власної кишені оплатила тур потерпілих. Після цього керівники турагенції звернулися із заявою до правоохоронних органів. Написали скарги до поліції й самі туристи.

Правоохоронці встановили місцеперебування підозрюваної. Жінка у скоєному зізналася. Зі 127 тисяч євро вона повернула лише 20 тисяч євро, 15 тисяч доларів, 40 тисяч гривень й запевнила, що решту також компенсує туристичній агенції. Жінці уже оголосили підозру. Якщо її провину доведуть, їй загрожуєпозбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Триває слідство.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,