26.04.2024

Понад 100 книг для поранених військових вже зібрали тернопільські школярі

Ваша реклама

Благодійна акція. У Тернопільській школі №10 проводять збір літератури під назвою “Подаруй солдату книгу”. Вчителі та учні школи збирають книжки аби потім передати її пораненим захисникам у лікарнях. Деталі дізнавалися наші журналісти.

Вони з’ясували, що організувати такий збір директору школи Андрієві Газилишину запропонували тернопільські волонтери. Саме вони попросили долучити школярів до збору книжок. Їх планують передати військовим, які зараз лікуються чи проходять реабілітацію.

Збирали різнопланову літературу, перевагою були історичні, детективи та фантастика. За кілька днів проведення акції, вдалось зібрати понад 100 книг.

“Ми поспілкувались із нашими учнями, вчителями і батьками. Всі з великим ентузіазмом підтримують акцію. Ми з вчорашнього дня почали роботу. Зараз невелика кількість книжок але ми надіємось, що буде багато видань і ми поступово будемо відправляти їх нашим солдатам”, — зазначив Андрій Газилишин.

До акції долучаються і громади області, і тернопільські видавництва. Книги приносять різні, бо ж спочатку їх сортують, переглядають авторів, а особлива увага — якою мовою написана література.

Акція триватиме до 6 березня, тож охочі можуть також долучатись до збору та приносити літературу до тернопільської школи №10.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,