29.03.2024

Поліцейські розшукали шахрая, котрий вкрав гроші односельчанки, пообіцявши вигідний валютний обмін

Ваша реклама

Приїхавши до обласного центру, аби обміняти важко зароблені в Польщі злоті на гривні, 23-річна жителька села Глібів Гусятинського району дорогою до обмінника зустріла свого односельця. Юнак переконав дівчину, що допоможе вигідніше обміняти валюту, та в результаті потерпіла втратила все.

– До співробітників Тернопільського відділу поліції звернулася жителька Гусятинського району про те, що чоловік, котрого вона візуально знає, адже він є її односельцем, шахрайським способом заволодів її грошовими коштами, – розповів Євген Оконський, старший оперуповноважений карного розшуку.

– З’ясувалося, жінка хотіла обміняти дві з половиною тисячі злотих на гривні, а зловмисник пообіцяв їй вигідно це зробити. Забравши гроші начебто для обміну, зловмисник зник. У ході оперативних заходів розшуківцям вдалося встановити особу зловмисника та його місце перебування. У скоєному він зізнався, щоправда, повертати потерпілій вже не було що – всі гроші витратив на власні потреби.

З’ясувалося, що 22-річний житель Гусятинщини не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців. У минулому був судимий за майнові злочини, Зловмисника також розшукують співробітники Гусятинського відділення поліції, адже підозрюють його у вчиненні крадіжки з будинку. Молодик шляхом зламу вхідних дверей проник до помешкання своїх батьків, з котрими вже давно не підтримує відносин, і виніс звідти чимало майна. Тож тернопільські поліцейські інкримінують лиходієві частину 1 статті 190 ККУ- шахрайство, а гусятинські – частину 3 статті 185 ККУ.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,