29.04.2024

Поховали воїна та громадського активіста Василя Капустинського з Тернопільщини

Креатор буд

Сотні людей прийшли провести в останню путь молодого захисника України — Василя-Яківа Капустинського. Друга Мармуса поховали у рідному селі Білий Потік. Віддати шану Герою приїхали колеги по роботі, пластуни, члени Молодіжного Націоналістичного Конгресу і чи не вся активна молодь Тернопільщини. Василь-Яків був справжнім патріотом і сам робив все, аби виховувати майбутні покоління української нації.

Воїну було лише 25 років, але за своє життя Василь-Яків встиг чимало, а у планах було ще більше.

Василь-Яків активно проявляв свою патріотичну позицію з дитинства та у юності. Він був членом Організації Українських Націоналістів (б), Молодіжного Націоналістичного Конгресу та Національної скаутської організації — Пласт. Був організатором вишкільного табору “Лисоня”, одним з організаторів теренової гри “Гурби-Антонівці” та багатьох інших заходів.

Він горів усім, за що брався, кажуть друзі. Чимало робив для молоді Чотківщини і свого рідного села. Аби люди себе і свій край розвивали. Василь-Яків займався багатьма соціальними проєктами зокрема і на роботі, один із яких – “Розумний город”. У рамках проєету навчав школярі заробляти гроші.

І звісно друг Яків не зміг стояти осторонь, коли ворог повномасштабно напав на нашу землю. Бійця направили у 95 окрему десантно-штурмову бригаду. Він був стрільцем-помічником гранатометника.

Воїн загинув 2 лютого в населеному пункті КреміннА Луганської області. Важливо тепер, аби про Василя-Яківа пам’ятали, і продовжували його починання. Вічна слава Герою.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,