16.04.2024

Поховали у чужій могилі: на Борщівщині медики поплутали тіла покійниць

Ваша реклама

У Борщівській райлікарні медики віддали рідним тіло чужої жінки. Сплутали небіжчиць у морзі через те, що ті були в однакових чорних целофанових пакетах.

Про це розповіла жителька села Шупарка Марія. Її односельчанка Надія Двірник померла кілька днів тому у райлікарні від гангрени. Коли ж рідні приїхали забрати тіло – покійниці в морзі вже не було.

Люди розповіли, тіло пані Надії з моргу забрали рідні 90-річної бабусі, яка теж померла у Борщівській райлікарні. Те, що ховають чужу жінку родичі бабусі зрозуміли, коли могилу вже закопали.

Підміну помітила донька 52-річної Надії. У морзі вона відкрила пакет з тілом, та всередині лежала зовсім чужа людина. Тим часом Надію Двірник вже поховали у Мельниці Подільській замість старенької бабусі.

У керівництві  Борщівської райлікарні, де не прослідкували і віддали рідним не те тіло, своєї вини не визнають. Наголосили, що морг – це окрема структура медзакладу.

Керівник ж обласної паталогоанатомічної служби області Євген Москальчук пояснив, у моргах критично не вистачає працівників, тому і зробили помилку.

Після з’ясування всіх деталей і втручання поліції 52-річну жінку Надію Двірник перепоховали вже у рідному селі – Шупарці. Жителі ж обох населених пунктів таким випадком просто обурені і обговорюють ще одне питання – чи не підміняли і їм тіла родичів, перед похованням.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,