26.04.2024

Погрожувала переламати кінцівки та обзивала: жінку покарали за насильство над чоловіком в Тернополі

Креатор буд

Погрожувала розправою, ображала і принижувала. Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок жінці, яка знущалася над тепер уже колишнім чоловіком.

Відомо, що вона систематично вчиняла психологічне та фізичне насилля, а щоб вгамувати колишню постраждалому доводилося викликати поліцію.

Про те, що жінка вчиняла сварки з погрозами, а також зловживала алкоголем підтвердили й свідки. Так, сусідові довелося приймати на нічліг чоловіка, поки гнів підсудної вгамується. Також було встановлено, що під час конфліктів потерпілий мусив покидати оселю й перечікувати надворі.

Такі дії, як йшлося в судовому позові, завдали шкоди психічному і фізичному здоров’ю чоловіка, погіршили його якість життя. Потерпілий вимагав стягнути з колишньої дружини 10 тис. грн моральної шкоди.

З 2020 року жінці заборонялося контактувати з потерпілим, однак вона це систематично порушувала.

Встановлено, що відповідачка не була раніше судимою, на обліку в лікаря психіатра чи нарколога не перебуває. До обставин, які пом’якшують покарання, суд також відніс повне визнання обвинуваченою своєї вини та щире каяття у вчиненому.

Відтак суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України, та призначив їй покарання у вигляді 150 годин громадських робіт.

Цивільний позов потерпілого про стягнення моральної шкоди в сумі 10 тис. грн задоволено частково. Суд постановив стягнути на користь потерпілого лише 3 тис. грн.

Нагадаємо, тернопільські правоохоронці регулярно відвідують школи і розповідають дітям про проблему насилля.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,