24.04.2024

Податківцю Сергію Бабію, якого викрили на хабарі, обрали запобіжний захід

Креатор буд

5 тисяч доларів і ваш бізнес не відповідатиме критеріям ризиковості платника податку. Хабар у підприємця вимагав заступник начальника податкової служби Тернопільщини. При отриманні неправомірної вигоди Сергія Бабія затримали слідчі ДБР 30 серпня.

Хабар податківець вимагав і отримував разом зі спільником, повідомляє слідство. При затриманні, розповідають прокурори, Сергій Бабій намагався втекти, і машиною спричинив наїзд на слідчого. Тож тепер підозрюваному інкримінують 2 статті кримінального кодексу: за хабар, і умисне заподіяння тілесних ушкоджень службовцю.

Захисник Сергія Бабія переконує, ніде в матеріалах справи чітко не фігурує прізвище його підозрюваного. І прямих доказів причетності до вимагання хабаря теж немає. А умисне заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцю – перебільшене прокурорами. Сам підозрюваний теж переконує, не втікав від поліцейських при затриманні.

На час, поки триває слідство, прокурори просили для податківця тримання під вартою, або заставу у 2 мільйони гривень. Захисник же – клопотав про домашній арешт, або меншу суму застави. Зрештою, суддя задовільнила клопотання обох сторін частково. Підозрюваного взяли під варту на 60 діб з правом внесення застави 1 млн. 40 тис. грн.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,