28.03.2024

Почути потреби кожного: у “Карітас-Бережани” привезли допомогу

Креатор буд

Люди, які вимушені покидати свої домівки під обстрілами та кулями, продовжують шукати прихисток на Тернопільщині. В Бережанській громаді переселенцям допомагають волонтери різних організацій, зокрема «Карітасу».

«Оскільки «Карітас» не може приймати участь у воєнній діяльності, ми допомагаємо тих, хто постраждав від війни», — відзначив керівник БФ “Карітас-Бережани” отець Михайло Бугай.

Щодня в «Карітас» звертається різна кількість переселенців. Комусь потрібно дитяче харчування чи одяг, хтось питає за теплими речами. Окрім цього, щодня відгукуються і чимало волонтерів, які мають чим і хочуть допомогти.

Гуманітарному фронту Бережан, зокрема «Карітасу», допомагає і БФ “Хвилі змін”.

«Зараз багато йде вантажів, ми допомагаємо сім’ям військовослужбовців. І так само передаємо на передову ліки, недавно були каски, турнікети. Загалом у нас є чотири сформовані напрямки: допомога переселенцям, дітям і допомога на передову», — заявив керівник БФ “Хвилі змін” Тарас Савчук.

Благодійники шукають усі можливі шляхи для співпраці з закордонними фондами і волонтерами, аби разом допомагати тим, хто цього потребує.

«Це не стільки про допомогу гуманітарну, а про людей, які говорять, допомагають. Вони знають, що потрібно для тієї чи тієї людини. І з цього і складається життя. Вони знають, що потрібно для людей, і що майбутнє точно буде. І коли кожен прокидається і ставить собі дуже просте питання «Що я зробив для України? – це і є віддзеркалення майбутнього. І от «Карітас» про це», — зауважив український державний діяч Павло Клімкін.

Представники «Карітасу» раді усім, хто виявить бажання допомогти. Адже найменша турбота про ближнього – це великий крок до Перемоги України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,