25.04.2024

Почаївська лавра і карантин: чи дотримуються обмежень на Кременеччині та яка ситуація в лікарнях

Ваша реклама

Лікарні заповнені, а медсестри падають з ніг. На Кременеччині фіксують високу захворюваність на ковід.

Ми перевірили, чи дотримуються жителі району карантинних вимог і як дають раду в нелегкий час медики у місцевих лікарнях.

Блокпости, надзвичайний режим, дезінфекція міста та одна із найбільших святинь України – на карантині. Таким Почаїв був під час першого локдауну. У квітні минулого року тут фіксували спалах за спалахом коронавірусу.

Сьогодні ж, коли на території країни забороняють масові заходи, у Почаївській лаврі, так би мовити спокійно. Вхід вільний, більшість прихожан без масок, кількість богослужінь не зменшили, ікони цілувати дозволено, проте незмінно за порядком на території святині слідкують охоронці.

Та про те, що у самому Почаєві таки діють обмеження помічаємо. Адже більшість людей містом ходять у масках та розповідають, яких правил повинні дотримуватись.

Наразі Кременецька громада у “помаранчевій” зоні. Відповідно, у населених пунктах  люди повинні дотримуватись маскового режиму, дистанції у 1,5 метри. Тут заборонено проводити масові заходи, кінотеатри повинні бути заповненими не більше ніж на 50%.

Лікарні на Кременеччині заповнені. В опорному медичному закладі Кременецької громади розповіли, станом на 25 жовтня тут на лікуванні перебуває 108 пацієнтів. 13 із них в реанімації, 35 – на постійному кисневому забезпеченні. Решта на концентраторах або ж у задовільному стані.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,