25.04.2024

По-тернопільськи: рецепт традиційної української паски з багаторічною історією

Креатор буд

Простий рецепт традиційної української паски. Тернополянці Юлі 22 роки, 8 з яких вона пече традиційну великодню страву за родинним рецептом самостійно.

Дівчина розповіла – для приготування потрібно мінімум продуктів: борошно, яйця – 3 штуки, 30 грам дріжджів, 60 грам маргарину, 300 мілілітрів молока, 220 грам цукру, родзинки та 2 столові ложки олії.

Вимішувати тісто потрібно безперервно і мінімум 45 хвилин. Практично весь цей час дівчина додає до суміші борошно. Господиня зазначила, цей етап роботи не з легких.

Вимішане тісто необхідно залишити «підрости» мінімум на 30- 40 хвилин. Паралельно слід нагріти духовку до 180 градусів. Коли тісто збільшилось в об’ємі можна формувати майбутні паски. У формах вони мають постояти ще 10 хвилин і аж тоді треба ставити їх у духовку. Випікається здоба 30 хвилин. За цей час вона підростає і стали рум’яними.

Аби перевірити готовність пасочки, можна використати зубочистку. Якщо проколоти випічку і вона буде сухою – виріб готовий.
Після того, як паска трохи вистигла – розпочинається процес оздоблення. Для цього необхідна кондитерська глазур та солодкі прикраси.

Весь процес виготовлення у Юлії Огородник зайняв декілька годин. За цей час вона спекла 3 паски. А на покупку всіх необхідних продуктів витратила 125 гривень.

Саме тому дівчина не планує купувати паски, а лише готувати  самостійно. Вона переконана, таким чином ми зберігаємо наші українські традиції.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,