18.04.2024

Підсумки ЗНО–2021: оприлюднили результати випускників з Тернопільщини

Ваша реклама

ЗНО закінчилося. Цьогоріч участь у тестуванні взяли понад 10 тисяч учасників з Тернопільщини.

Чимало випускників звільнені від ДПА, тому вони вирішили не проходити тестування. Через те, явка була дещо нижчою, чим очікували, кажуть експерти.  Найбільше випускників здавали математику – понад 80 відсотків. А також українську мову та літературу, англійську мову, фізику та хімію. Про це розповів заступник директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Тернопільського інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

Найкращі результати випускники показали з англійської мови. А ось математика стала провальною. За словами експерта, в школах потрібно більше акцентувати увагу на вивчені цього предмету.

Тернополяни, яких ми опитали зізнались – підозрюють, що і вони здали б найгірше матиматику. Наука нелегка, педагогічний напрям багатьом здається набагато легшим. Все ж як зарадити такій ситуації? Збільшити кількість годин вивчення математики в школах, створити класи з поглибленим вивченням природничих наук, більше контролювати процес навчання, чи батькам особисто перевіряти домашнє – думки тернополян різняться.

Вже в серпні Центр оцінювання якості освіти оприлюднить офіційну інформацію, щодо результатів цьогорічного ЗНО. Тоді стане відомо, чому саме з деяких предметів тести складати було важче. А поки, що усі випускники готуються до вступу у університети.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,