29.04.2024

Першим містом, де встановили правила для водіїв електротранспорту, став Тернопіль

Ваша реклама

Тернопіль — перший. В місті вперше в Україні затвердили правила для водіїв електросамокатів, сегвеїв, гіроскутерів та інших електричних транспортних засобів. Тепер, щоб кудись вирушити, наприклад, на електросамокаті, потрібно врахувати щонайменше ваш вік, ділянку для проїзду, а ще швидкість, з якою будете пересуватися.

Адже, як відзначив начальник управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради Ігор Максимів, легкими транспортними засобами можуть користуватися особи, що досягли шістнадцятирічного віку. Їздити дозволяють зі швидкістю до 20км/год. на велодоріжках та дорогах загального користування.

Якщо вам ще немає шістнадцяти, ви не можете їхати швидше, ніж 5км/год. Пересуватися можна тільки на тротуарах і пішохідних доріжках. Дітям до 10 років використовувати електричні транспортні засоби без супроводу дорослих не можна.

Хоча людей, які стали на електросамокат, патрульні можуть зупинити лише за статтею адміністративного кодексу. Це відзначила інспекторка пресслужби управління патрульної поліції в Тернопільській області Катерина Метельська. Водночас працівники компаній, які дають самокати напрокат, кажуть, під частину нових правил вони зможуть підлаштуватися.

Детальніше про нові правила та чи погоджуються із нововведеннями тернополяни — дивіться в сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,