03.05.2024

Першим із тернопільських воїнів-афганців у боротьбі з росією загинув Валерій Казмірчук

Креатор буд

Командир стрілецького взводу, хоробрий захисник, афганець Валерій Казмірчук. У Тернополі віддали останню шану заступнику голови Спілки інвалідів Афганістану, військовослужбовцю Валерію Казмірчуку.

Чоловік записався в лави добровольців одразу після повернення з-за кордону. Мужньо воював і ще б довго захищав батьківщину, однак загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Часів Яр на Донеччині.

Добрий та щирий, завжди виручав побратимів і віддано любив Україну. Тернополянин Валерій Казмірчук, аби захистити свою родину, дім та державу, повернувся із-за кордону і одразу вступив до лав ЗСУ. Друг загиблого захисника Віталій Поворозник розповідає, що вони дружили більше 25 років. Валерій був приватним підприємцем, тримав мерЕжу аптек. А кілька років тому поїхав за кордон. Коли почався повномасштабний наступ росії, покинув все, аби захистити Україну.

Повернувся боронити Батьківщину, адже мав бойовий досвід. Валерій Казмірчук був в Афганістані з 1984 до 1986 року, служив у розвідці, тому добре знав що означає слово “війна”.

Провести в останню путь і віддати шану прийшло чимало його побратимів та друзів. Сотні людей проводжали похоронний кортеж. Тернополяни розповідають, що Валерій завжди допомагав знайомим чим міг. Для ветеранів-афганців, які були на передовій з 2014 року, навіть передавав ліки. Валерій був одним із 70 афганців, які зараз захищають Україну від російського загарбника. На превеликий жаль, став першим зі спілки, хто загинув.

“Товариш покинув нас, але ми все говоримо “Ми не прощаємося, ми кажемо до побачення. Ну і як солдати, будемо хоронити і в наших серцях з честю пам’ятати, що в нас є такий друг і побратим”, — заявив член ради правління спілки Тернопільської обласної організації “Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)”, друг загиблого захисника Валерія Казмірчука Сергій Ліпянін.

Валерій Казмірчук мав велику родину. Його близькі кажуть, що для них стала шоком загибель чоловіка. Адже за день до цього він телефонував і передавав усім вітання.

Поховали Валерія Казмірчука на Алеї Героїв Микулинецького кладовища. В останню дорогу його провели під звуки пострілів та військового оркестру.

Нагадаємо, 17 квітня на фронті загинув воїн з Тернопільщини, колишній нардеп Олег Барна.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,