04.05.2024

Перший в Україні виставковий будівельний майданчик просто неба “BUDMALL CENTER” відкрили у Тернополі

Креатор буд

У Тернополі відкрили перший в Україні виставковий будівельний майданчик просто неба BUDMALL CENTER.  Захід відвідало більше 1000 учасників із всієї України. Це 38 компаній виробників, більше 60 представників ОТГ та громадських організацій.

“Ідея створення такого центру у мене виникла ще 13 років тому, адже схожу ідею я побачив у Австрії. Я думаю, має бути місце, де люди можуть побачити свої майбутні будиночки, поспілкуватись з проєктантами, з дизайнерами”, — відзначив віцепрезидент національного комітету міжнародної торгової палати України, власник “BUDMALL CENTER” Тарас Демкура.

Модульні будинки, які презентували під час відкриття центру, привернули неабияку увагу присутніх.

Всередині є кухня, санвузол, повністю облаштовані спальні кімнати, додатково будиночок можна облаштувати за енергоефективними технологіями.

“Важливо, що дані будиночки крім енергоефективності та екологічності, є мобільні. Адже не потрібні дозвільні документи, ти живеш вже і сьогодні. Тобі не подобається проживати у даній місцевості, то ти можеш переїхати в Карпати, можеш переїхати на Харківщину. Тому практично цей простір він буде круглорічно працювати і будуть долучатись інші виробники”, — заявив Тарас Демкура.

Модульні будинки можуть також стати тимчасовим житлом для людей, які втратили своє власне внаслідок бойових дій,  а також осередком розвитку туристичної галузі,  переконують експерти.

“Ми були з Тарасом Демкурою в Любліні і їздили до компаній, які роблять такі будинки. Вони там дорожчі, рахуються чисті, але рахуються, а наші екологічно чисті будинки. Ціна там дорожча. Тому вони мають перспективу як бізнес, як місця для релокації ВПО”, — сказав регіональний представник міжнародної торгової палати у Сумській області Володимир Демура.

В рамках відкриття “Budmall Center” провели економічний форум “Лідерство на економічному фронті в час війни”. Він містив виступи та дискусійні панелі з провідними експертами ринку, дизайнерами, архітекторами, проєктантами, виробниками та іншими представниками деревообробної галузі та соціально-відповідального бізнесу.

Генеральний директор Київського міжнародного економічного форуму Юрій Пивоваров відзначив: йому приємно, що форуми проходять не тільки в Києві, але і в регіонах. А тут ще є реальна виставка продукції, яка може бути корисною для експорту.

Під час форуму говорили і про деревообробну промисловість в Україні. Адже за словами експертів, вона має великий потенціал і могла б посідати одне з найважливіших місць у структурі економіки країни. А зважаючи на те, що України стала кандидатом ЄС, перед нами постануть нові виклики.

“Чому маємо відповідати ми – наші виробники. Чого чекають наші партнери. Що таке “зелений” ринок в ЄС”, — підкреслила президентка ВГО “Жива планета”, міжнародна експертка сталого розвитку Світлана Березіна.

На завершення для присутніх провели благодійний концерт за участі гуртів Скай, Брати Гадюкіни. Також виступили Анжеліка Рудницька, Вікторія Вєннікова. У рамках концерту відбувся аукціон картин від тернопільських митців, кошти від якого будуть перераховані ЗСУ.

Виставковий майданчик “BUDMALL CENTER”працює без вихідних. Тут ви зможете знайти для себе взірець готового модульного будиночку для житла чи розвитку туристичного бізнесу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,