13.05.2024

Першу в Україні інноваційну сонячну панель “SmartFlower” встановили у Тернополі

Креатор буд

SmartFlower – це розумна квітка на 2,5 кіловати, яка дозволить бути автономним будь-якому будинку в Україні. Вона має сонячні панелі, спроектовані у вигляді пелюсток, які стежать за рухом сонця як соняшник. Як відзначив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, Це перший в Україні SmartFlower, який представлений на ринку. Реалізація проєкту у сфері зеленої енергетики відбулася завдяки співпраці ТОВ «Енерджі Інжинірингова компанія» з австрійсько-американською компанією «Smart Flower Solar».

“Її унікальність — приблизно 40% до генерації, залежно від того, що вона повертається за сонцем. Її унікальність в компактності, вона займає 2 м кв. на ділянці, а забезпечує територію біля 10 сотих. І її унікальність ще в її дизайні”, — відзначив керівник ТОВ “ЕНЕРДЖІ ІНЖИНІРИНГОВА КОМПАНІЯ” Михайло Федишин.

А ще це інноваційні технології у поєднані із міцними конструкціями. Установка має метеостанцію. Вона витримує непрості природні умови, такі як сильний вітер, сніг. Щодо комплектації, додають в компанії Енерджі, усі запчастини виготовлені в Австрії, Італії, США. До російського вторгнення, у виробництві використовували метал із Азовсталі. Виготовлена в Європі установка має 2 роки гарантії.

“Монтаж ми здійснюємо за день у будь-якому місті без додаткових затрат від замовника. Він купує виріб, рекомендованою ціною по всьому світу, і ми встановлюємо цю квітку без будь-яких додаткових затрат”, — підкреслив Михайло Федишин.

Такі установки можна використовувати у домашньому господарстві, для готелів, у вуличному освітленні або там, де освітлення не проведене взагалі, наприклад, у горах. “ЕНЕРДЖІ ІНЖИНІРИНГОВА КОМПАНІЯ” наразі є єдиним представником проекту SmartFlower в Україні.

“Саме завдяки таким технологіям ми маємо можливість забезпечити енергетичну незалежність, а це питання національної безпеки України”, — заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Україна і весь світ бере курс на енергозбереження, щоб відійти від газу, від невідновлювальних джерел енергії. Тому цей проєкт є відновлювальним джерелом і він може бути представлений по всій Україні, вважає голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Тернопільщина – на першому місці в Україні у напрямку впровадження відновлювальних технологій, додали у військовій адміністрації. Подібні установки планують влаштовувати у комунальних закладах Тернополя, а також максимально йти на зустріч підприємцям, які втілюватимуть подібні проєкти в життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,