28.03.2024

Перші випускники Нової української школи: тернопільські третьокласники поділились враженнями від НУШ

Креатор буд

Три роки у Новій українській школі. Учні вже четвертого класу 6-ї школи, першими почали навчатися за новими стандартами. А разом із ними і їхня вчителька – Ольга Зотько.

Школярі переконували, за минулі три роки жодного разу не було такого, щоб не хотілось іти до школи. А найулюбленіший урок для більшості – “Я досліджую світ”. Дітям подобаються і підручники, і експериментальний підхід до навчання.

Реформа була на часі, зазначила Ольга Зотько. Та щоб навчати дітей за новими правилами, треба було спершу змінити себе.

У цьому класі загалом 36 діток. Всі вже адаптувалася до великого колективу, а діти навіть і не хочуть, аби змінювалась вчителька.
Інтегроване навчання, цікаві підручники і більше свободи. Ольга Зотько виховала не одне покоління першачків і має із чим порівняти. Нова українська школа – це позитивний приклад навчання дітей, розвитку їхнього критичного мислення і любові до нових знань.

Далі у дітей канікули і – у четвертий клас. Вчителька нагадала учням про коробку літніх вражень, Аби учні складали маленькі предмети на згадку про все, що відбудеться із ними у цей період і потім, завдяки асоціаціям – розповідали про новий досвід.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,