20.04.2024

Перша «Битва мікрорайонів» Тернополя відбудеться вже цієї суботи

Ваша реклама

У суботу, 25-го липня, тернопільські мікрорайони позмагаються у бігу. Нині зареєстровано дев’ять команд, по п’ять людей у складі кожної.

Один із учасників змагань, представник команди «Новий світ» Олег Будковський бігає п’ять разів на тиждень і хоче, щоб його команда виграла забіг. Адже, зауважує, що  мета змагань – показати якомога кращий час, і здобути перемогу. Тож, каже, викладатимуться на всі 100%. Додає, такі змагання відбудуться вперше, а сам формат – справді цікавий.

Ідея «Битви мікрорайонів» з’явилася завдяки щотижневим змаганням. В Україні проєкт діє у десяти містах, а у Тернополі змагання проводять третій рік поспіль. Участь беруть і професійні спортсмени, і аматори. Новий формат, кажуть організатори, популяризує біг у місті.

Начальниця відділу Управління розвитку спорту і фізичної культури ТМР Галина Федорович розповіла, що ініціатива належить тернополянам, які подали цю пропозицію в управління розвитку спорту та фізичної культури, де їх підтримали. Галина Федорович зауважує, що в силу карантинних обмежень провести змагання раніше можливості не було.

Ініціатор Тернопільської «Битви мікрорайонів» Василь Сидорчук переконаний, що такі змагання – це, окрім іншого, і ще одна можливість познайомитися між собою сусідам.

Організатори наголошують – дотримання соціальної дистанції є обов’язковим. Перед стартом усім виміряють температуру та продезінфікують руки. Кваліфікованих суддів забезпечить федерації легкої атлетики Тернопільської області.

Голова бігового клубу «Ternopil Running Club» Ігор розповів, що маршрут починається із причалу, дистанція – 5 кілометрів.

Онлайн-реєстрація команд вже завершилася. Починається забіг о 9:00 25-го липня. Головний приз «Битви мікрорайонів» – тисяча гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,