26.04.2024

Перевидання книг “Український націоналізм” презентували у Тернополі

Ваша реклама

Націоналізм. Слово за яке переслідувався чи не кожен українець століттями. І яке зараз лунає всюди. Збірку книг під назвою “Степан Ленкавський. Український націоналізм” представили сьогодні у Тернополі. Це два перевидані томи.

Упорядкуванням книг займався голова Івано-Франківської обласної ради, доктор політичних наук Олександр Сич.

“Я сьогодні, презентуючи праці, одного з головних ідеологів ОУН, агітую читати не тільки його, а закликаю читати праці тих людей, які творили ОУН. Чому вони були відомі? Чому вони були ефективні? Тому що вони на той час знайшли відповіді на актуальні питання існування нації і дали ці відповіді на ті проблеми, які існували”, — каже Олександр Сич.

Степан Ленкавський — один із співзасновників Організації Українських Націоналістів. Його життя, праця та вклад в історію — усе описано у збірках книг. Загалом ж у світ планують випустити 4 томи про Степана Ленкавського. Адже інтерес до одного з провідних ідеологів та діячів ОУН посилюється суспільними тенденціями.

“Націоналізм, у першу чергу, це є любов. Любов до своєї нації, до своєї матері, до своєї землі, до свого коріння, до своїх традицій, звичаїв. Те все, що нас робить як націю. Ідеолог ХХ століття Степан Ленкавський у житті був справжнім філософом, аскетом, людину, яка мала глибоку думку, яка все життя вивчала і розуміла наскільки важливо донести ідеї націоналізму до суспільства, до людей, до мас, щоби все ж таки та ідея перемогла”, — наголосив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Збірки розраховані на дослідників української історії та прихильників ідеології і політичного руху. Тому не дивно, що у музеї національно-визвольної боротьби, де нині представили книги — людно. Відвідувач заходу Олександр Варакута каже, що українці повинно чітко визначитися хто ми є. Адже у нас дійсно вкрали історію, духовність, церкву.

Тираж кожного примірника — 1000 штук. Придбати можна у вільному доступі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,