29.03.2024

Переселенці з Маріуполя протестували у Тернополі проти фейкових референдумів на окупованих територіях

Ваша реклама

Проти окупації та псевдореферендумів. Вимушені переселенці з Маріуполя сьогодні провели мирну акцію «ЯМаріуполь».

Люди із синьо-жовтими прапорами вийшли біля однойменних центрів  і у такий спосіб продемонстрували, що попри всі намагання загарбників, місто Марії є і буде частиною України. Долучилися до протесту і маріупольці, які знайшли прихисток у Тернополі.

У міській раді Маріуполя відзначили, що більшість жителів, а це понад 200 тисяч людей, виїхали на підконтрольну територію України. І вони вже зробили свій вибір. Кожен учасник – це маріупольці зі своєю історією виживання у блокадному місті. Російські окупанти принесли в їх дім війну, руйнацію, смерть.

В окупованому місті досі залишаються люди за різними причинами, але вони чекають на ЗСУ та вірять в Україну. Не можуть про це вільно говорити через небезпеку.

“Маріуполь – це Україна! Був, є і буде! Сьогодні тисячі маріупольців це кажуть. І це справжній голос нашого міста. Сотні тисяч родин чекають звільнення рідного міста від окупантів та повернення додому. Так і буде!” – написав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Такі ж заходи маріупольці організували у Дніпрі, Вінниці, Києві, Кропивницькому, Хмельницькому, Івано-Франківську, Калуші, Одесі, Львові, Черкасах.

Нагадаємо, нещодавно у Тернополі відкрили центр підтримки “ЯМаріуполь”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,