26.04.2024

Перехрестя Корольова-Купчинського: знаки ігнорують, тому вирішили облаштувати кільце

Креатор буд

На перехресті вулиць Корольова-Купчинського у Тернополі вирішили облаштувати кільце. Відповідні знаки вже встановили, наразі вони закриті плівкою.

Справа у тому, кажуть фахівці, що водії тут нерідко ігнорують знаки, через що виникають ДТП. Тому вирішили внести такі зміни у організацію дорожнього руху, каже заступник міського голови Тернополя з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський.

Жителі мікрорайону та водії тут, на перехресті, мають різні думки. Когось влаштовує така розв’язка, якою вона є зараз, хтось каже, що тут мало місця для організації кільцевого руху. А є і ті, хто повністю підтримує зміни – кажуть, місце стало небезпечним і тут часто стаються аварії.

Зараз головна дорога – це поворот з Купчинського ліворуч, на Корольова. Про це сигналізує і відповідний знак. Але, кажуть фахівці, водії не завжди помічають його і порушують правила. Тому незабаром тут облаштують кільце, спочатку – тимчасове, щоб побачити чи доцільно встановлювати постійне.

Загалом у Тернополі наразі понад півсотні ділянок доріг, де розглядають можливість зміни руху для зручності водіїв і пішоходів. Обговорити транспортну інфраструктуру міста і надати власні пропозиції можуть і самі тернополяни. Для цього створили електронне обговорення «Схеми перспективного покращення руху транспорту в Тернополі».



Джерело | Т1 Новини