26.04.2024

Паспорт у телефоні: чи готові тернополяни змінити “книжечку” на id-картку

Креатор буд

Незабаром усі громадяни України перейдуть з паперових паспортів на електронні. Президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким електронні паспорти громадян України будуть прирівнюватися до їхніх фізичних аналогів.

Документи будуть доступні в безкоштовному мобільному додатку «Дія». Люди з паперовими паспортами будуть змушені змінити їх на ID картки. Але за певних обставин.

Як зазначив начальник укправління державної міграційної служби України в Тернопільській області Ярослав Давибіда, основна причина зміни паспорта старого зразка – досягнення 25 чи 45 років, адже тоді необхідно змінювати фото у паспорті-книжечці.

Також підставами для зміни паспорту є втрата документа, зміна прізвища, непридатність для подальшого використання або ж просто за власним бажанням людини. Таким чином, в електронній базі будуть усі українці, і фізично носити такі важливі документи при собі не доведеться.

Думки тернополян щодо нового впровадження різняться. Молодь за зміни, люди поважного віку – за стабільність. Перші аргументують це тим, що е-паспорти зручні та надійні у використанні.

Люди старшого покоління довіряють тільки паперовим книжечкам. В свою чергу доводять, що електронний паспорт не для усіх буде доступний та актуальний.

В міграційній службі розповіли, що на Тернопільщині збільшується кількість людей, зокрема, молоді, яка бажає змінити паперовий паспорт на ID картку. Нагадаємо, закон про електроні паспорти набере чинності 23 серпня поточного року. Ця послуга для усіх українців – безкоштовна.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,